Romedical-INT

Clinica medicala Bucuresti Sector 2

Str. Fainari nr. 35

( zona Calea Mosilor, B-dul Stefan cel Mare, str. Viitorului, Bucur Obor )

Consultatie gratuita - stomatologie

Consultatie gratuita - stomatologie

Pacientii cabinetului de cardiologie beneficiaza de o consultatie stomatologica gratuita.

Oxigen – Ozonoterapia
Terapia cu ozon a fost stabilită ca o metodă sigură și extrem de eficientă pre și postoperator în intervențiile chirurgicale orale și în prevenirea și tratarea cariilor dentare. Spre deosebire de metodele convenționale, care sunt deosebit de invazive, acest tratament stopează procesele carioase în evoluție și remineralizează dinții fără a deteriora structura lor.
Progresele tehnice au făcut posibilă aplicarea ozonului, care este un puternic dezinfectant, pe suprafețe mici, la nivelul cavității orale, protejând țesuturile învecinate și plămânii.
După cum știm, în urma chirurgiei implantare pot apărea complicații care țin de diverse apecte clinice, pe termen scurt și lung: supraîncălzirea situsului implantar, periimplantita, suprainfecții ale situsului implantar, resorbție osoasă, micromișcări, risc de distrugere a implantului, dehiscența leziunilor chirurgicale, până la pierderea implantului.
Infecția poate fi cauzată de diverși factori:
• Igiena orală deficitară
• Obiceiul de a fuma sau de a consuma băuturi alcoolice
• Stări de imunodeficiență locală sau sistemică

În cazul în care apar leziuni osoase, este necesară luarea tuturor măsurilor de siguranță posibile. Printre acestea, toaleta chirurgicală asociată cu procedurile regenerative, ambele asociate, în timpul terapiei, cu antibiotice și cu ozonoterapie.
Activitatea imunomodulatorie a ozonului: la nivelul leucocitelor stimulează activitatea fagocitară a neutrofilelor, iar la nivelul limfocitelor inițiează procese ce reglează expresia multor gene. Acțiunea acesteia este potențată prin repetarea tratamentului, deoarece limfocitele activate încep să relaxeze citocinele, care, la rândul lor, activează alte limfocite (efect de priming) cu rezultatul unei amplificari imunitare progresive.
La nivel trombocitar, ozonul acționează prin: eliberare de ATP și de factori de creștere precum PDGP, TGF-β, bFGF, HGF, EGF și VEGF, cu mare importanță și capabile să explice motivul pentru care tratamentul parenteral și local cu ozonoterapie la ulcere cronice permite ameliorarea vascularizării și cicatrizarea rapidă a rănii.
Preceptele fiziologice pe care se bazează utilizarea ozonului sunt corelate cu efectul benefic pe care îl exercita în domeniul hemoreologiei îmbunătățirea filtrabilității eritrocitare, diminuarea viscozității hematice, îmbunătățirea agregării trombocitare, îmbunătățirea utilizării și eliberarii de O2 cu privire la Hb.

Mecanismele de acțiune a ozonului:
  • acțiune bactericidă indirectă - producție crescută de leucocite și macrofage FAGOCITOZA
  • acțiune bactericidă - virustatică directă - ozon-producție de radicali liberi-liza membranelor bacteriene
  • imbunătățire perfuzie locală - transport și distribuție de substanțe (antibiotice)
  • stimulare activitate osteoclastică/blastică - remodelare osoasă
Ozonoterapia, în cadrul chirurgiei orale, are un rol important în vindecarea leziunilor rezultate în urma intervențiilor chirurgicale, în special în situațiile în care terapia standard cu antibiotice nu este suficientă pentru o vindecare completă.
În plus, favorizează în mod deosebit regenerarea osoasă, odată cu dispariția infecției.
Ozonoterapia este, la ora actuală, cel mai eficient tratament în cazul osteonecrozei.
Oriunde există o infecție care implică bacterii, virusuri sau ciuperci, ozonul poate fi folosit pentru a o elimina.
Clinica medicala Romedical-Int
Bucuresti, Sector 2, Str. Fainari nr. 35
( zona Calea Mosilor, B-dul Stefan Cel mare, Str. Viitorului, Bucur Obor )